Schoenmakers Gilde

U zult zich afvragen of dit nog wel van deze tijd is. Een tijd waarin kwaliteit zo vanzelfsprekend is.
Toch loert er voor u als eindgebruiker altijd het gevaar, dat die vanzelfsprekende kwaliteit niet geleverd wordt. Om u daarvoor te beschermen is in Nederland de unieke stichting genaamd Schoenmakers Gilde in het leven geroepen, waarbinnen de gehele schoenenketen is vertegenwoordigd.
Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van schoenmakers, toeleveranciers van de schoenmakers, schoenwinkeliers en schoenfabrikanten.

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging

Is op 13 Mei 2002 ontstaan door de fusie tussen de Ondernemers Unie in het Schoenambacht en de Verenigde Organisatie van Schoenmakers.

Door deze fusie bestaat er een grote branchevereniging voor schoenmakers. In de volksmond heten wij nog steeds schoenmakers maar eigenlijk worden onze leden tegenwoordig ook schoenherstellers genoemd. De vereniging kent in 2007 bijna 600 leden.

Gun schoenen een tweede ronde

Weggooien is zonde!

Zitten uw schoenen niet lekker of zijn ze kapot? Gooi ze dan niet weg, breng ze naar de schoenmaker en laat ze repareren. De schoenmaker kan vaak meer dan u denkt. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Geef uw schoenen een tweede leven.

Reparatie en onderhoud

Uw schoenen en uw gezondheid hebben misschien wel meer met elkaar te maken dan u denkt. Scheve hakken bijvoorbeeld zijn één van de belangrijkste oorzaken voor rugklachten. Bovendien worden vanuit uw voeten belangrijke lichaamsfuncties geprikkeld en gestuurd. Zorg daarom goed voor uw voeten door uw schoenen op tijd te onderhouden en/of repareren. Bij uw schoenmaker kunt u rekenen op gedegen en professioneel advies, ook wanneer er sprake is van voet- en schoenproblemen.

Beschermzool

Bij schoenen met een lederen zool kan na aankoop een beschermzool worden aangebracht. Hiermee wordt de originele leren zool beschermd en is deze op termijn eenvoudiger en goedkoper te vervangen.

Hakken

Meest voorkomende reparatie zijn scheef gelopen hakken. De schoenmaker zet er weer nieuwe onder, waardoor de scheef gelopen schoenen weer recht zijn. Beschadigde of 'opgestroopte' hakken (bijvoorbeeld wanneer je tussen de tegels bent blijven haken) zijn perfect te repareren. Uw schoenmaker maakt het leer weer glad, kleurt het bij en brengt een beschermend hoesje aan. Indien nodig vernieuwt hij de hele hakbekleding. Hakken kunnen ook vervangen worden door bredere, smallere of lagere. Afhankelijk van het model kan de hak ingekort worden met lengtes variërend van 5 mm tot enkele centimeters. Verschil in beenlengte is een veel voorkomende reden voor rugklachten. Door één van uw schoenen aan te passen helpt de schoenmaker u hier eenvoudig vanaf.

Knellende schoenen

U heeft een paar erg mooie schoenen gekocht maar ze blijken bij nader inzien toch te knellen? Vraag uw schoenmaker advies! Hij kan u ongetwijfeld verder helpen door bijvoorbeeld de schoenen wat op te rekken. Ook kunnen schoenen op een andere manier passend gemaakt worden door bijvoorbeeld plaatselijke uitsparingen te maken.

Versleten schoenen

Na een professionele opknapbeurt door de schoenmaker zien uw wat versleten schoenen er weer uit als nieuw. Denk hierbij aan een grondige reiniging of polijsten van zijkanten en hakken.

Stiksels los

Bij de schoenmaker kunt u terecht voor het stikken van leren materialen. Naast stiksels aan schoenen kunt u er ook met uw riem, tas, portemonnee e.d. naar toe.

Losgeraakte zool 

Pas bij een losgeraakte zool goed op dat deze niet verder losraakt en u over uw eigen schoen struikelt! Ga ermee naar uw schoenmaker die de zool weer stevig vastzet.

Gescheurd leer

Is het leer aan uw schoenen ingescheurd? Ga eens langs bij de schoenmaker, waarschijnlijk kan het nog hersteld worden.

Aanvullende producten en diensten

Bij De Zilveren Hamer kunt u naast schoenreparatie ook terecht voor een uitgebreid assortiment aan aanvullende producten en diensten.